رفتن به محتوای اصلی
x

اهداف، چشم انداز و ماموریت

مقدمه

مرکز تحقيقات پیشگیری از سرطان  به عنوان یکی از مراکز تحقیقاتی بالینی-بیومدیکال در نظر دارد تا با ارتقای کیفیت پژوهش، پر کردن شکاف بین علوم پایه و بالینی،  افزايش توليدات علمي ، شناسایی و تربيت نيروهاي متخصص و حمایت از آنان، پژوهش های کاربردی را در راستاي اهداف تعيين شده و با بهره گیري از اصول حرفه اي و برنامه ریزي در راستاي دانایی محوري با تکيه بر ارزشهاي متعالي اخلاقي پیش ببرد. به علاوه این مرکز سعی دارد تا بستری مناسب برای اجرای تحقیقات بین رشته ای و تحقیقات ترجمه ای، پژوهش های همه جانبه در حیطه ی درمان بیماری های انکولوژی هماتولوژی و همچنین پیشگیری از سرطان و با نزدیک نمودن نتایج تحقیقات بنیادی به کاربردهای بالینی و افزایش بهره وری و بهینه سازی تحقیقات در زمینه استفاده از آنها در پیشگیری و درمان سرطان  فراهم کند.

این مرکز رسالت های ذیل را برای خود در نظر گرفته است:

  • تولید دانش روا و مناسب در زمینه بیماری سرطان و زمینه های مرتبط با آن 

  • آموزش نیروی انسانی متخصص 

  • انجام تحقیقات بنیادی کاربردی و بالینی 

  • انجام تحقیقات مورد – شاهدی ، کوهورت و کارآزمایی بالینی

  • انجام پژوهش هایی در زمینه پیشگیری ابتلا به سرطان 

  • راه اندازی و اجرای طرح های رجیستری سرطان ها 

  • برگزاری دوره های کوتاه مدت و بلند مدت پژوهشی و کارگاه های آموزشی – پژوهشی 

  • طراحی و اجرای پروژه های مداخله ای در جامعه

  • اطلاع رسانی و انتشار مطالب و نتایج تحقیقات 

  • ارائه مشاوره به مسئولین بهداشت، درمان و آموزش پزشکی 

  • ارائه مشاوره به محققین، اساتید و دانشجویان

  • ارائه مشاوره های ژنتیک و پیشگیری از سرطان توسط متخصصین مربوطه

 

 

تاريخچه و معرفي مرکز

مرکز تحقیقات پیشگیری از سرطان یکی از مراکز تحقیقاتی بالینی - بیومدیکال می باشد. این مرکز با هدایت پژوهش های پایه  از سال ۱۳۸۶ با عنوان کارگروه مطالعاتی سرطان پستان با ابلاغ معاونت محترم پژوهشی با همکاری متخصصین بین بخشی در رشته های رادیولوژی، جراحی عمومی ،انکولوژی، رادیوتراپی،  پاتولوژی، پزشکی اجتماعی شروع به کار کرده است. مرکز تحقیقات پیشگیری از سرطان در 28 مردادماه سال 1392مورد تصویب و موافقت اصولی  قرار گرفت و توسط اعضای موسس مرکز شامل : آقای دکتر فریبرز مکاریان، خانم دکتر میترا حیدرپور، آقای دکتر مسعود بهرامی، آقای دکتر علیرضاعندلیب، دکتر حسین یوسفی تشکیل و پس از آن فعالیت خود را زیر نظر معاونت پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان آغاز کرد.

تمرکز این مرکز بر بیماری های پستان بوده و سپس به تدریج سایر سرطان ها را تحت پوشش قرار داده است. همچنین در کنار امور تحقیقاتی و با توجه به افزایش بروز سرطان و افزایش مرگ و میر ناشی از آن و نبود مراکز تحقیقاتی علوم پایه در سرطان، این مرکز با هماهنگی استانداری به ارائه خدمات در زمینه بیماریابی و آگاهی بخشی سرطان (cancer awareness) پرداخته است.

 

ماموریت 

ماموریت و رسالت مرکز تحقیقات پیشگیری از سرطان ، ارتقاء سطح کیفیت پژوهش و تحقیقات در زمینه علوم پایه و بالینی   به منظور پر کردن شکاف علوم پایه و بالینی(Bench to Bediside Gap) در علوم پزشکی ،  افزایش تولیدات علمی ، تربیت نیروهای متخصص در راستای اهداف تعیین شده وبهره گیری از اصول حرفه ای گری ، ظرفیت سازی، و برنامه ریزی در راستای دانایی محوری با تکیه بر ارزشهای متعالی اخلاقی است.  بر همین اساس ماموریت این مرکز ارتقای دانش بومی و نوآوری در زمینه پیشگیری از سرطان در کلیه سطوح (مقدماتی ، نوع اول ، دوم و سوم ) راه اندازی شده است و دستیابی به این هدف را  ازطریق"جذب وتجمیع ظرفیت ها و منابع پژوهشی در استان اصفهان "، "نیازسنجی، اولویت بندی ،  طراحی و اجرای تحقیقات پایه و کاربردی"و "ارایه خدمات، اجرای برنامه ها و مداخلات مبتنی بر شاهد"در زمینه پیشگیری و کنترل سرطان پیگیری می کند.

 

چشم انداز 

این مرکز درصدد است که با اتکا به لطف ورحمت بی انتهای الهی از طریق تولید علم مفید در ۱۰ سال آینده همگام با سند چشم انداز توسعه کشور یکی از فعال­ترین و معتبرترین مراکز تحقیقاتی در حوزه سرطان در کشور بوده و مقالات و برون دادهای پژوهشی در این مرکز از جمله پراستنادترین مقالات باشد و بتوان در تولید دانش بومی سرطان نقش موثری داشت. همچنین ابداع یک روش درمانی در این لاین تحقیقاتی از چشم اندازه های مرکز تحقیقات پیشگیری از سرطان می باشد. و در نهایت تبدیل این مرکز، به محیط خلاق، با کیفیت و بالنده ای جهت تربیت استعدادهای خلاق جوانان کشور، از چشم اندازهای اصلی می باشد.

 

اهداف کلان

1- ارتقاي کمی و کیفی پژوهش هاي بالینی مرتبط با سرطان و پیشگیری از سرطان

2- انجام پژوهش های جامعه محور در ارتباط با پیشگیری از سرطان

3- گسترش همکاری های علمی و تحقیقاتی با دیگر مراکز تحقیقاتی در سطح دانشگاهی، ملی و بین المللی 

4- ارتقای آگاهی جامعه، ارائه دهندگان خدمت و سیاستگزاران سلامت در خصوص پیشگیری و کنترل سرطان